torsdag 29 november 2012

PMI-Tutankhamun utställning


+ Jag tyckte att det var en stor och spännande utställning med mycket att se på. Bra att man fick se på film också för då är det något annat än att bara gå runt. Spännande att läsa om hur de mumifierade honom med oljor och sådant. Guld masken var intressant och alla historier/berättelser om varje liten sak han var begravd med. Mycket bra att man fick lyssna i den saken för då så förstår man mer än att bara läsa själv. 




Jag hade velat se mer om faraonerna tidigare/senare och hur de påverkade Tutankhamuns styre men också mer om hur han styrde/gjorde och inte bara om hans grav. Mer om hans fru. Min ”mp3 spelare” som man lyssnade i fungerade inte ett tag så det var lite tråkigt. 




? Jag lärde mig mycket för det fanns mycket att läsa/titta på om allt möjligt som handlade om Tutankhamun. Det var allmänt kul att lära sig på något annat sätt än att bara sitta i klassrummet så jag tycker att vi kan göra det här fler gånger. 

1 kommentar:

  1. Intressant reflektion du har skrivit. Jag gillade också uppläget med bio och hörlurar.Jag tyckte där var mycket att kolla på, tänk vilken kunskap de hade redan på den tiden. Visst är det trevligt med studiebesök, det gör det hela mer "levande".

    SvaraRadera